lastweb.nl
Mashibo, massage
Adviesburo Veritas, Almere
Klooster Yesse

De 100 mijl van Sint Annen, juni 2022

Verslag reporter Lopende Lút


lopende Lut, 100 mijl van Sint Annen 2023

Wedstrijd verslag van lopende Lút

24 juni ochtend
De 100 mijl is gestart en na twee uur lopen is het deelnemersveld al een lang gerekt lint. Voorop loopt Christiaan Hemstede, met zijn broer David als haas. Vorig jaar liep Christiaan ook vanaf het begin ver voorop, maar stapte hij na ronde 1 uit. Op 2e plek loopt Paul van Hiel die voor het internationele karakter van de loopt zorgt. Op 3e plek loopt Sjirk Overal, ook een super ervaren loper maar voor het eerst met eigen navigatie. Vooral benieuwd hoe dat vannacht gaat, als het parcours nog verder uitdunt. In de categorie funrun van 66km loopt Anton Slagers voorop, vlak achter de koploper op de 100mijl Christiaan. Benieuwd hoe het verder gaat.

24 juni middag
Eind van de middag de meeste lopers weer gezien. Samenvattend, het is warm:) Christiaan is al voor 15.00 bij het 59km punt, en Paul komt daar niet veel later langs. Hij heeft het zwaar, en geeft aan na de eerste ronde te stoppen. Met 10km per uur, in de hitte over een parcours wat zeker de nodige trail stukken kent, is dat ook vrij stevig doorstappen. Christaan en Paul zijn beide na ronde 1 uitgestapt. Na pas 45 minuten komen Sjirk Overal en Aad van 't oever langs, hun krachten iets meer dosserent en vooral Sjirk lijkt goed met de warmte om te kunnen gaan. Daarna druppelde de deelnemers 1 voor 1 voorbij. Albert Heikens heeft de sokken er in, en is enige plaatsen vooruit geschoven sinds vanochtend. Oud winnaar Nico Swart loopt ook nog voorin mee. Niet ver daar achter loopt Martijn Hoek. Tussendoor komen Chris Dol en Rienk Scholtemijer (die de 66km lopen) nog langs. Ook binnen enkele minuten loopt Johan Wander, die als de meesten vooral moeite met de hitte heeft. Gelukkig is Dick Abee present met een extra kofferbak verzorgingspost met koude cola en zoute chips. Na weer wat langer wachten komen Eddy Bakker en Janneke Goossen Cazemier langs. Eddy zijn navigatie werkt niet goed en heeft op sommige plaatsen een alternatieve route genomen, maar hij kent de omgeving en zal de weg naar Sint Annen zeker terug vinden. Volgens de verhalen lopen Eddy Hedeman en Gerik Mik op ongeveer een uur van de Eddy en Janneke, maar daar heb ik niet meer op gewacht:)

24 juni avond, 25 juni ochtend
Update 8:14 en na 23 uur 7 minuten en 56 seconden tikt Sjirk Overal weer aan in Sint Annen en daarmee is hij de WINNAAR van deze editie van de 100 mijl van Sint Annen!
Update 8:05: Eddy B en Eddy H zijn binnen. B stopt. Het is nu nog wachten op Gerik voor ronde 2. En op Sjirk en Albert voor ronde 3.
Update 6:28: vannacht om 1 uur kwam Sjirk terug van ronde 2. Kwartier later was Albert er ook. Janneke heeft ronde 2 ondertussen ook gehad. De andere 3 moeten nog binnen komen
Update 23:37: Johan W staakt de strijd:(
De avond valt, de hitte is weg, dus de stand na dag 1 kan opgemaakt worden. Geen foto's meer, want ik zit lekker thuis voor de buis:-) Zowel de lopers die na ronde 1 op de eerste en tweede plek lagen (Christiaan & Paul) zijn niet gestart aan de tweede ronde. Dat bekend dat vermoedelijk Sjirk vooraan loopt, en Albert op plek twee. Nummers 3 en 4 (Nico en Martijn) zijn ook niet meer in de race. Nico is bij Bedum omgekeerd en terug gegaan naar Sint Annen, de tank was leeg. Helaas dus geen derde finish voor hem. Ook Janneke, Johan en Eddy B zijn de tweede ronde ingegaan. Gerik en Eddy H kwamen na 11.5 uur terug in Sint Annen, en ik vermoed dat die ook wel aan de tweede ronde begonnen zijn. Mike van de M is uitgestapt.

De 7e editie van de 100 mijl van Sint Annen, gaat de boeken in als de warmste editie ooit.

7e editie 24 juni 2023 28,6 graden
6e editie 4 juni 2022 22,7 graden
5e editie 5 juni 2021 18,6 graden
4e editie 31 okt 2020 15,5 graden
3e editie 17 juni 2017 23,2 graden
2e editie 18 juni 2016 17,1 graden
1e editie 20 juni 2015 16,3 graden