lastweb.nl
Mashibo, massage
Adviesburo Veritas, Almere
Klooster Yesse

De 100 mijl van Sint Annen, juni 2023

Verslag Johan Wander

100 mijl van Sint Annen

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2023

Leegkerk en Yesse bereikt

Zaterdagmorgen om 9:00 uur werd de #klokkenstoel van #sintannen geluid als startschot van het 1e rondje van de 100 mijl van Sint Annen. Mijn doelstelling is om nu eindelijk een keer alle rondes te lopen. De eerste ronde is 67 km en gaat rond de stad. Onderweg een checkpoint bij Theo en bij #kloosteryesse. Na Theo nog een waterpost bemand door Sjaak en onverwacht op een km of 50 Dick en Angela met een extra VP. Het werd snel nogal warm. Veel drinken dus en niet te snel. De sportdrank gaat tegenstaan en heb weinig zin in eten. Ondertussen raak je door het zweten veel zout kwijt. Bij klooster Yesse lekker opgefrist door aangekleed onder de douche te gaan staan.

Ik ben dit jaar al een paar keer door het mooie #Onlanden gekomen. Nu weer andere paden door dit gevarieerde gebied. Vooral dit gedeelte was trailen over hobbelpaden. In combinatie met de hitte veel gewandeld. Langzaamaan raken Chris, Rienk en Martijn uit zicht.

Reizende reporter Lút kwam ik tegen bij het Zernike complex en net voor de extra VP. Altijd fijn om weer even aanspraak te hebben. Na 9:13 finish ik eindelijk. Ik zit er flink doorheen. De bakjes zoute soep die aangereikt worden helpen me om weer wat aan te sterken. Na 3 Radlers, enkele wraps en even douchen klaargemaakt voor de volgende ronde van 55 km.

Na een pauze van 2 uur ga ik van start, op naar Leens. Na 10 km las ik een pauze in om wat te eten en drinken. Toen ik klaar was om verder te gaan, ging het mis. De lekkere wraps van een paar uur geleden kwamen er weer uit. Het lucht wel op, maar wat nu te doen? Nog 45 km te gaan terwijl het wellicht niet lukt om te drinken en te eten - en ik ben al wat uitgedroogd - of terug. Ik wil m'n lichaam en vooral m'n nieren niet riskeren en besluit terug te gaan. Op de terugweg nog even een gesprekje met Eddy en met Gerik en Eddy. Rond 11:30 ben ik terug. Na bijkomen en verzorgd te worden door Henriëtte kruip ik om een uur of 1 in m'n tentje. 's Morgens om 7:00 in de auto. Nog even de laatste strijders op ronde 2 opgezocht. Eddy en Eddy lopen samen en zijn bijna bij de finish. Gerik is achterop geraakt.

Uiteindelijk zijn er maar 4 finishers op de hele afstand: Sjirk, Albert, Janneke en Eddy H. Daarnaast 12 finishers op ronde 1. Jammer van mijn DNF. Hopelijk volgend jaar weer een poging.

Gerik en Henriëtte enorm bedankt voor dit uitstekend georganiseerde evenement. Ook alle vrijwilligers natuurlijk bedankt.

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2023

Vooral dit gedeelte was trailen over hobbelpaden