lastweb.nl

Kom we gaan naar Bethlehem

4de editie 2020, zaterdag 31 oktober, 09:00


Nadat Gabriel was vertrokken riep een van de herders 'Kom we gaan naar Bethlehem!'

Inleiding:
Opeens verschijnt er een fel licht aan de hemel boven de herders. Het is een engel. De engel zegt: "Vrees niet, vrees niet, ik ben de engel Gabriƫl". Ik heb goed nieuws voor jullie. Er is een heel bijzonder kind geboren in Bethlehem. Toen de engel was uitgesproken kwamen er nog een heleboel engelen een lied zingen. Nadat de engelen vertrokken waren riep een van de herders "Kom we gaan naar Bethlehem!".

Informatie:
De oktober 2020 editie is een uitnodigingsloop. Bethlehem is ook nu weer het doel. Na ± 140 kilometer bereik je Bethlehem en dan is het nog maar 28 kilometer naar de finish. Het aantal deelnemers is beperkt tot 10. Wie kan zich aanmelden ? Gezien de beperkte plekken gaan lopers voor die niet anders kunnen. Bijvoorbeeld omdat 2020 het jaar is dat je 60tig wordt en een 100 mijl wil lopen, je je nog moet kwalificeren voor een of andere loop of . . . . Tot 18 oktober hebben deze lopers voorrang.

De 100 mijl heeft een ruime limiet (32 uur). Het is dus geen haast klus. Je kan de tijd nemen en er een mooi uitje van maken. Geniet 100 mijl van het Groningerlandschap. Parcours is niet gemarkeerd. Via GPS moet je de weg vinden. Geen verzorging onderweg. Er wordt dus onderweg zelfredzaamheid van je verwacht.

Verzorgingskist, Sleutelhangers

Neem elke ronde verzorging mee voor de hele ronde!

Wanneer:
Zaterdag 31 oktober 2020 om 09:00. Op 31 oktober gaat de zon om 17:06 onder en valt de schemering. Op 1 november gaat de zon op om 07:34. Je hebt dus dik 10 uur donker!

Start/Finish:
De start en finish zijn in Sint-Annen (Groningen).

Afstand:
Het is een loop over 100 mijl ofwel 160+ kilometer. Op de GPS is de route 162,5 kilometer.

Hoogtemeters:
We lopen in Groningen. Dus geen hoogtemeters.

Routebeschrijving:
Het zijn drie verschillende ronden. De eerste ronde is 53,1 , de tweede ronde 69,9 en de derde ronde 39,5 kilometer. Hoofdzakelijk asfalt, beton en klinkers. Maar ook in elke ronde enige kilometers graspad en/of schelpenpad. Na elke ronde kom je weer in Sint-Annen.

Er wordt gelopen op de openbare weg, de geldende verkeersregels zijn dus van toepassing. Respecteer de overige weggebruikers en loop zoveel mogelijk op voet- of fietspaden.

Markering:
Geen, alleen een GPS track.

Verzorging:
In Sint-Annen is de centrale verzorging. Hier kom je elke ronde weer terug. Onderweg is geen verzorging.

Verplicht meenemen:
GPS + extra batterijen, opgeladen mobiel, lamp + extra batterijen(nacht ronden), reflecterend hesje(nacht ronden), ontsmettingsgel, mondmasker(OV c.q. taxi bij opgave) en voldoende verzorging voor onderweg.

Cutt-off tijden:
Voor de gehele 100 mijl is de cutt-off 32 uur. De cutt-off voor de eerste twee ronden(123 kilometer) is 22 uur.

Uitslag 100 mijl:
Alleen als je de hele afstand van 100 mijl loopt kom je in de uitslag. Geen 100 mijl gelopen of buiten een cutt-off de verzorgingspost/finish bereikt is een DNF.
100mijl
Voor pelgrims is het gebruikelijk om pelgrimstekens op kleding te dragen. Bijvoorbeeld, kleine schelpjes, beeldjes of medailles. Dit als tastbare herinnering dat de bedevaart is volbracht. Om te laten zien dat wij op bedevaart zijn geweest krijgt je bij je eerste finish op de 100 mijl een Sint Anna medaille. Deze is beschikbaar gesteld door Sint Gerarduswinkel in Wittem.

Sint Anna medaille gerardus winkel wittem

Bij een volgende finish ontvang je een Sint Jacobsschelpje. Deze kan je aan de medaille van je eerste finish bevestigen. De Sint Jacbosschelp is het symbool van de pelgims en net als de schelp zijn pelgrims oersterk; ze leveren een enorme prestatie. Dat kan, bijvoorbeeld, het lopen van de route naar Santiago de Compastella zijn of zoals wij doen een 100 mijls bedevoart noar Bethlehem.

Voor de tweede keer een finish, een jacobsschelp

Minder dan 100mijl!
Dan ook geen pelgrimsteken maar voor de moeite een medaillelint voor je, onderweg, verzamelde sleutelhangers.

Kosten bijdrage:
0 euro

Deelname aan de 100 mijl van Sint-Annen is geheel en uitsluitend op eigen risico en de organisatie aanvaard geen aansprakelijkheid.