huls droge worst
Knols koek
Aristo Pormotions
Bakkerij Klaes Hoekstra
lastweb.nl
Grunn bier   kruisheren groningse bierbrouwerij

Van klòkkestoule noar peertil en din nog'n klaain stukie verder

Editie 2014

In 2015 was de 50 mijl van Sint-Annen onderdeel van de 100mijl van Sint-Annen, voor de komende jaren staat er geen 50 mijl van Sint-Annen geplanned.

Fotoalbum 50 mijl Sint Annen 2014

Zaterdag 16 augustus 2014 was het dan zover. De 50 mijl van Sint-Annen werd gelopen. Ergens eind 2013 tijdens een van mijn trainingsrondjes om Sint-Annen is de 50 mijl van Sint-Annen geboren. Vier rondjes van 20 kilometer koppelen en je hebt 50 mijl. Vervolgens 4 van mijn rondjes gecombineerd met mooie plekken in het landschap. Zo ontstond een Ultra door het Groninger landschap met als centrale verzorging onze tuin in Sint-Annen. Direct vanaf begin was het duidelijk het wordt een Ultra met weinig deelnemers. Bedoeld om prestatie te combineren met genieten en gezelligheid. Veel deelnemers gebruikten de 50 mijl dan ook als duurloop en/of test voor de 100 kilometer in Winschoten. Initieel was er alleen verzorging op de centrale verzorging in Sint-Annen maar uiteindelijk was er toch elke 10 kilometer verzorging. Op kilometer 10 en 30 d.m.v. van een zelfbediening kist en op kilometer 50 en 70 een bemande verzorging. Op kilometer 50 bemand door Sjaak Schipper. De kilometer 70 verzorging was bij Jeannet Bakema en Herman Rinket in Loppersum.

Aan de start 19 deelnemers, om 09:00 uur weg geschoten door de klokkenstoel. Normaal luid de klok alleen om 08:00 en 18:00 maar vandaag speciaal voor de 50 mijl ook om 09:00. Het bleef de gehele dag prima weer. Iedereen was dan ook vanaf de eerste ronde in opperbeste stemming. De eerste ronde ging door Onderdendam. Op dezelfde dag was daar het Scheepsjoagen. De organisatie van het Scheepsjoagen heeft speciaal voor ons de route door het dorp open gehouden. Middels motorbegeleiding en verkeersregelaars worden we veilig door het dorp geleid. Na het voltooien van de eerste ronde verbaasde en nog vrolijkere gezichten. Op de verzorgingstafel stond een doos heerlijk puddingbroodjes, beschikbaar gesteld door bakker Hoekstra.

De eerste twee ronden was precies een marathon. Vijf lopers besloten genoegen te nemen met de marathon afstand. Veertien renden onvermoeid verder. In ronde 3 werd wel de vermoeidheid merkbaar en werd de onderlinge afstand tussen de lopers groter. Na 07:47:42 finishte de snelste man, Anton Slagers. Bij de dames kwamen twee dames samen als snelste over de finish, Wilma Dierx en Jannet Lange in een tijd van 08:54:56. Voor zowel de snelste man als de snelste vrouw was er een prijs beschikbaar gesteld door de sponsoren. Voor de snelste man was er een fles Goudhaantje van de Groningse Bierbrouwerij en voor de snelste dame het Peerd van Ome Loeks beschikbaar gesteld door Aristo Promotion van Geert Jan Reinders. Maar wat nu? Één peerd en twee snelle dames! De oplossing hadden ze zelf. Ze gingen voor co-ouderschap. Het peerd staat nu bij Jannet op de kast en verhuisd over een tijdje naar Wilma. De meeste deelnemers zijn na hun finish blijven wachten op de laatste deelnemer. In die tijd konden zijn in de hottub en was er salade, broodjes en BBQ. In een gezellige nazit hebben we gewacht op de laatste deelnemer, Manfred Volker. Hij finishte is 11:16:08. Voor alle deelnemers was er nog wat lekkers om mee te nemen naar huis. Echte Groninger producten van de sponsoren. Worst van Huls, Koek van Knol en Mollebonen van Aristo promotions. Daarnaast kregen alle deelnemers nog een roos van de dorpsvereniging.

De eerste 50 mijl van Sint-Annen was een zeer geslaagde. Reacties als "Gister was echt fantastisch!", "Een ervaring om niet te vergeten" , "Het was SUPER!" en "Dit was echt zo'n dag waarna je nog een week lang met een grote brede lach op je gezicht blijft lopen" zijn toch mooie complimenten. Lopers, sponsoren en helpers hebben samen laten zien dat presteren, genieten en gezelligheid prima samengaan. Ze hebben de complimenten dan ook dik verdient. Lopers, sponsoren en helpers bedankt voor deze mooie dag.

Informatie:
De 50 mijl van Sint-Annen is een uitnodigingsloop. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Op 16 februari 2014 zijn de uitnodigingen verstuurd. Tot 9 april 2014 hebben de genodigde lopers/loopsters voorrang. Na 9 april zijn de resterende startplaatsen beschikbaar voor iedereen die voldoet aan de kwalificatienorm.

Geen uitnodiging ontvangen en je wilt wel graag meedoen? Neem dan contact op en je wordt op de wachtlijst geplaatst.

50 mijl is natuurlijk een redelijke afstand. Voordat je op de wachtlijst komt, wordt op de site van de Deutsche Ultramarathon-Vereinigung (DUV) gekeken wat je prestaties van de afgelopen twee jaar zijn. Minimaal twee 50KM wedstrijden, gelopen binnen 7 uur, zijn vereist.

Wanneer:
Zaterdag 16 augustus 2014. Start 09:00

Start/Finish:
De start en finish zijn in Sint-Annen (Groningen). Start is bij de klokkestoel en finish bij de centrale verzorgingspost.

Afstand:
Het is een loop over 50 mijl of wel 80+ kilometer. Op de GPS is de route 83 kilometer.

Hoogtemeters:
We lopen in Groningen. Dus geen hoogtemeters.

Routebeschrijving:
Het zijn vier verschillende ronden van ongeveer 20 kilometer. Hoofdzakelijk asfalt, beton en klinkers. Maar ook in elke ronde enige kilometers graspad en/of schelpenpad. In ronde 2 ook nog een kleine kilometer kinderkoppen. Na elke ronde kom je weer in Sint-Annen.

Er wordt gelopen op de openbare weg, de geldende verkeersregels zijn dus van toepassing. Respecteer de overige weggebruikers en loop zoveel mogelijk op voet- of fietspaden.

De 4 ronden die nu op de site staan geven een indicatie waar gelopen zal worden. In de loop van 2014 worden de ronden nog aangepast om het juiste aantal kilometers te krijgen. De fotos bij de rondebeschrijvingen zijn te vergroten door er op te klikken. Er wordt dan een fotoalbum geopend met per foto een korte omschrijving als herkenning voor tijdens het lopen.

Als je op de ronde plaatjes klikt kom je op de site www.gpsies.com. Hier kan je de tracks van de ronden downloaden of bijvoorbeeld een google earth tour maken. De ronde plaatje staan boven aan op de ronde pagina's.

Markering:
Geen, alleen een GPS track.

Verzorging:
In Sint-Annen is de centrale verzorging. Hier kom je elke 20 kilometer weer terug. Daarnaast staat er in ronde 1 en ronde 2 halfweg een verzorgingskist en is er in ronde 3 en ronde 4 halfweg een kleine bemande verzorgingspost.

Onderweg is vier keer de mogelijkheid om iets te kopen. In ronde 1 na 10,5 KM in Onderdendam. Vanaf 10:00 uur is daar de scheepjoagen bar open. In ronde 3 na 8,5 kilometer kom je langs Moeke Vaatstra en na 16 kilometers vind je "De oude school". Deze is open vanaf 17:00 uur. In ronde 4 kom je na 12,5 kilometer door Loppersum. Na het rondje om de kerk kom je in het centrum. Hier is een supermarkt , open tot 20:00, en een snackbar.

Bakkerij Hoekstra geeft alle lopers een lekker tussendoortje. Na het volbrengen van ronde 2 staat dit klaar op de centrale verzorgingspost.

Verplicht meenemen:
GPS, opgeladen mobiel en voldoende verzorging voor 20 kilometer.

Cutt-off tijden:
Voor de gehele 50 mijl is de cutt-off 12 uur. De eerste drie ronden moeten binnen 9 uur worden gelopen.

Aandenken:
Voor elke deelnemer een Grunneger kauke, een Grunneger Dreuge Worst en Grunneger Mollebonen. Voor de snelste dame: 't peerd van Ome Loeks. Voor de snelste man: een fles Grunn Goudhaantje. De uitreiking van 't peerd van Ome Loeks en Goudhaantje is om 19:00.


beschikbaar gesteld door Aristo Promotions   beschikbaar gesteld door Groningse Bierbrouwerij

Grunneger kauke beschikbaar gesteld door Knol's koek, Grunneger Dreuge Worst beschikbaar gesteld door Huls, Grunneger Mollebonen, 't peerd van Ome Loeks beschikbaar gesteld door Aristo Promotions en fles Grunn Goudhaantje door de Groningse Bierbrouwerij

Uitslag 50 mijl:
Alleen als je de hele afstand van 50 mijl loopt kom je in de uitslag. Geen 50 mijl gelopen of buiten een cutt-off de verzorgingspost/finish bereikt is een DNF.

Tussenklassement:
Voor de marathonafstand worden een tussenklassement opgemaakt. Om in het tussenklassement te worden opgenomen moet je de marathon binnen 5 uur lopen. Voor alle duidelijkheid deze 5 uur is geen cutt-off voor de 50 mijl. Doe je langer dan 5 uur over de eerste twee ronden kan je dus gewoon verder op de 50 mijl.

Inschrijfgeld:
10 euro

Roadbooks:
Roadbook Ronde 1, Sint-Annen, Westerwijtwerd, Onderdendam, Onderwierum, Bedum, Sint-Annen.
Roadbook Ronde 2, Sint-Annen, Bedum, Westerdijkshorn, Zuidwolde, Ellerhuizen, Sint-Annen.
Roadbook Ronde 3, Sint-Annen, Ellerhuizen, Zuidwolde, Garmerwolde, Thesinge, Sint-Annen.
Roadbook Ronde 4, Sint-Annen, Lellens, Ten Post, Loppersum, Stedum, Sint-Annen.

Tracks:
Track Ronde 1, Sint-Annen, Westerwijtwerd, Onderdendam, Onderwierum, Bedum, Sint-Annen.
Track Ronde 2, Sint-Annen, Bedum, Westerdijkshorn, Zuidwolde, Ellerhuizen, Sint-Annen.
Track Ronde 3, Sint-Annen, Ellerhuizen, Zuidwolde, Garmerwolde, Thesinge, Sint-Annen.
Track Ronde 4, Sint-Annen, Lellens, Ten Post, Loppersum, Stedum, Sint-Annen.

Deelname aan de 50 mijl van Sint-Annen is geheel en uitsluitend op eigen risico en de organisatie aanvaard geen aansprakelijkheid.