huls droge worst
Knols koek
Aristo Pormotions
Bakkerij Klaes Hoekstra
lastweb.nl
Grunn bier   kruisheren groningse bierbrouwerij

Van klòkkestoule noar peertil en din nog'n klaain stukie verder

Ronde 2,Noordwolde


ronde 2, Sint-Annen - Noordwolde


We vertrekken in dezelfde richting als we net kwamen. We gaan weer naar kruising de "Wroetende Mol". Bij de rotonde in Bedum gaan we rechtdoor en dan de tweede rechts. We lopen weer naar de "Ter laanster klap". Over de brug rechtdoor, daarna rechtsaf en rechtdoor blijven lopen tot aan het spoor. Dan links en daar een paar honderd meter verder het spoor over. Een dikke kilometer verder ga je op het kruispunt ("Wroetende Mol") links. Je bent nu op weg naar Westerdijkshorn.

Kruispunt Wroetende Mol, nu links Toren Westerdijkshorn Boerderij Westerdijkshorn Onderweg naar de Munnekeweg Afslag Munnekeweg, links af

In Westerdijkshorn zie je aan de linkerkant van de weg een eenzame klokkentoren op een oud verhoogd kerkhof. Daarna het spoor weer over, eerste kruispunt rechtdoor. Tweede kruispunt gaan we links. De Munnkeweg op naar Noordwolde. Volgende kruispunt rechts. In de verte zie je Noordwolde al liggen. In dit dorp niet alleen een toren maar een complete kerk.


Noordwolde, Nieuwstraat, linksaf Nieuwstraat gaat over in Plattenburgervoetpad Plattenburgervoetpad Krimstermolen vanaf Plattenburgervoetpad Rolpalen en de Krimstermolen

Wel een bijzondere toren. Hij heeft een uivormige torenspits (siepel op z'n Gronings). Het is de enige uivormige torenspits in de provincie Groningen. We lopen echter niet tot aan de kerk. We nemen de tweede weg links binnen de bebouwde kom. De Nieuwstraat deze gaat over in het Plattenburger voetpad. Een kerkpad dat de inwoners van Plattenburg vroeger gebruikten om naar de kerk te gaan in Noordwolde. Let op: halverwege moeten we een drukke weg (Groningerweg) oversteken. Aan het einde van het pad bereiken we Plattenburg. Als je naar rechts kijk zie je net als in Onderdendam (ronde 1) weer rolpalen langs het water staan. Op de achtergrond zie je de Krimstermolen. Straks in ronde 3 loop je bij deze molen langs.

Vanaf het Plattenburgervoetpad linksaf Groningerweg, twee keer oversteken. Let op! Brug Groningerweg, Let op! Over de fietsburg en dan rechtdoor

Wij moeten naar links en lopen over een kinderkoppenweg langs het Boterdiep. Einde van de weg moeten we weer de Groningerweg overstekken. Kijk goed uit. Via de fietsbrug gaan we over het Boterdiep. Nu moeten we weer de Groningerweg over. Door de brug is slecht te zien of er verkeer van rechts komt. Let dus goed op. Als je bent overgestoken kom je in Ellerhuizen. Nu is het nog een kleine zes kilometer naar Sint-Annen. Het stuk dat je nu gaat lopen is het begin stuk van ronde 3.


Sint Annen nog 6KM In de 3de ronde hier afslaan Bibliotheek Ellerhuizen Woning Ellerhuizen links, nog 1km

Nu gewoon de weg volgen. De eerste rechts nemen. Dit is na ongeveer vier kilometer. Na ongeveer een kilometer weer links en dan nog een kilometer naar Sint Annen. Tweede straat rechts, eerste huis en de tweede ronde is ook gelopen.