huls droge worst
Knols koek
Aristo Pormotions
Bakkerij Klaes Hoekstra
lastweb.nl
Grunn bier   kruisheren groningse bierbrouwerij

Van klòkkestoule noar peertil en din nog'n klaain stukie verder

Ronde3, Noorddijk


ronde 3, Sint-Annen - Noorddijk


Lutjewolde Ellerhuizen boerderij Ellerhuizen bibliotheek Zuidwolde Krimstermolen Zuidwolde

De eerste 6 kilometer zijn gelijk aan de laatste 6 kilometer van ronde2. Nu in tegengestelde richting. De tuin uit direct links. Na een kilometer rechts, Lutjewolde. Viaduct over en bij de T-splitsing links. Nu doorlopen naar de bibliotheek in Ellerhuizen. Na de bibliotheek links. Je loopt vervolgens via de Krimstermolen, langs het Boterdiep naar Zuidwolde. Bij de brug in Zuidwolde ga je links. Aan de andere kant van de brug loopt het parcours van voormalig stad Groningen marathon. Aan de andere kant van de brug vind je ook Moeke Vaatstra (eetcafe met terras en cafetaria). De route loop echter niet over de brug maar gaat naar links.

Zuidwolde kerk Recreatiepark Noorddijk, blauwe bank, nu link Over de brug rechts naar de bosrand Hier rechtdoor en door het bos Noordermolen Over de brug richting Garmerwolde

Na een paar honderd meter verlaat je het dorp. Links en rechts nu open veld. Aan de rechterkant heb je zicht op Beijum. Een wijk van de stad Groningen. Je volgt de doorgaande weg (Oosterseweg) naar Noordijk. Aan de rechterkant zie je na een tijdje de bomen van recreatiepark Noorddijk. De doorgaande weg gaat naar dit recreatiepark. Vlak voor je het recreatiepark bereikt ga je links. Bij een blauw metalen bankje. Je loopt nu aan de rand van recreatiepark Noordijk. Brugje over en dan rechts. Nu doorlopen tot de bosrand en via het wildspoor, tussen de bomen door. Je komt nu op het parcours van de Martini Stad marathon. Georganiseerd door de Drents-Friese Wold Runners op 29 april 2012. Vanaf het wildspoor links, daarna rechts. In de verte zie je de Noordermolen.

Garmerwolde Deze kast heeft al enige slachtoffers gemaakt In Thesinge, voor de brug ga je links Thesinge kerk Jacobspad De voetgangersbrug over

Je loopt het graspad op langs de molen. Blijft langs het water lopen tot aan de brug. Deze brug ga je over richting Garmerwolde (aan je rechterkant). Je loopt nu op het Jacobspad. Een pelgrimspad met als eindpunt Santiago de Compostelain in Spanje. Bij de volgende kruising ga je links. Je loopt nu naar Thesinge. Aan de rechterkant zie je de Langelandster molen. Volgende T-splitsing ga je rechts. Nu doorlopen tot de brug. Voor de brug ga je links. Je ziet nu de kerk van Thesinge. Langs het water loop je nu tot aan de voetgangersbrug. Aan de overkant zie je voormalig huiskamer cafe ’t Jopke. De voetgangersbrug over. Een honderd meter na voormalig huiskamer cafe \xe2\x80\x99t Jopke vind je "De oude school". Op zaterdag open vanaf 17:00. Nu de eerste rechts en direct weer links. Je loopt nu op de doorgaande weg naar Sint-Annen.Volgende twee T-splitsingen rechtdoor daarna links (Thesingerweg). Nog drie kilometer en je bent weer in Sint-Annen.

Thesinge, molen Germania Nog 3 kilometer Sint-Annen aan de horizon Nog 1 kilometer