lastweb.nl
Mashibo, massage
Adviesburo Veritas, Almere
Klooster Yesse

De 100 mijl van Sint Annen, juni 2022

Verslag Gerik Mik


Gerik Mik, 100 mijl van Sint Annen 2022

Zesde editie van de 100 mijl van Sint Annen

Net als de vorige editie ging ik weer van start met Eddy Hedemann. Eddy heeft een zichtbeperking (Retinitis pigmentosa) en deze 100 mijl alleen lopen is voor hem geen optie. Voor deze editie een globaal plan gemaakt met een finishtijd tussen de 29 en 30 uur. Voor de eerste ronde (56KM) 9 uur, dit inclusief rust, tweede ronde (65KM) 12 uur en dan 8 uur voor de derde een laatste ronde (44KM). Eerste ronde ging boven verwachting en we waren net binnen 8 uur terug in Sint Annen. Planning was om 18:00 uur aan ronde 2 te beginnen maar ruim voor 18:00 waren we al weer op pad. Nu 65 KM om de stad Groningen, met een verzorgingskist bij het bezoekerscentrum van Klooster Yesse (Essen) en bij Collega hardloper Theo Slump in Leeg/Hoogkerk.

Gerik Mik, 100 mijl van Sint Annen 2022

binnen 8 uur terug in Sint Annen

De reis om de Stad gaat voorspoedig. Yesse bereiken we op schema. Daar even eten, drinken, extra shirt aan en verder. Via Hoornse plas, Onlanden naar Oostwold. In de Onlanden gaat het tempo naar beneden. Bij Eddy gaat het iets zwaarder maar we blijven ons best doen om voldoende tempo te houden. Helaas wordt het niet beter en in Oostwold pakken we een bankje. Even zitten. Eddy geeft aan dat het zwaar gaat, stoppen wil hij nog niet. Eerst door naar de volgende verzorgingkist in Leegkerk. Dan zien we weer verder. Leegkerk bereikt en Eddy is leeg. Hij kan niet meer verder en de bezemwagen wordt gebeld. Nu alleen verder? Niet echt. Simon Blaauw heeft ons de gehele tijd begeleid op de fiets. Hij fiets vanaf 10:00 zaterdagochtend bij ons. De nacht is koud. Lopend blijf je nog wel wat warm, maar op fiets is het een ander verhaal. Nadat Eddy is opgehaald (03:00) gaan we weer oppad. Simon is intussen behoorlijk verkeumd en besluit naar huis te fietsen. We fietsen/lopen na een tijdje samen maar na het Zernike complex gaan we elke onze eigen weg.

Nu alleen onderweg en dat is even aanpassen. Niemand die tegen je praat, gevolg het slaapgevoel komt en tempo daalt. Bij Moeke Vaatstra op het terras even een powernap. Daarna weer verder, slaapgevoel is er nog en tempo ligt ook iets te laag. Maar ik blijf wakker en bereik om 06:30 weer Sint Annen. Later dan in het plan stond maar voel me weer voldoende fit om verder te gaan. Wat eten, drinken en verder. Nog 44 kilometer te gaan. Via Bethlehem terug naar Sint Annen. Onderweg nog twee keer vechten met de slaap(powernap op een bankje) en na Bethlehem ook geen tempo kunnen aanpassen. Want linker kuit en rechter hamstring hangen tegen kramp aan. Nu geen extra inspanningen vragen van het lichaam. Rustig doorlopen. Na 30 uur en 26 minuten dan eindelijk de finish. Uurtje later dan geplanned maar dik tevreden. Prima generale voor de volgende 100 Mijl, de Stagecoach 100 van Flagstaff naar de Grand Cayon in september.

Gerik Mik, 100 mijl van Sint Annen 2022

Weer gelukt, 100 mijl #wandelen #Hobbelen