lastweb.nl
Mashibo, massage
Adviesburo Veritas, Almere
Klooster Yesse

De 100 mijl van Sint Annen, juni 2024

Verslag Johan Wander

8ste 100 mijl van Sint Annen

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2024

Klaar maken voor de start

Op zaterdag 22 juni stonden we met 27 lopers om 9 uur aan de start van dit unieke evenement. Zoveel deelnemers waren er nooit eerder, 19 voor de 100 mijl en 8 voor alleen het 1e rondje rondom stad van 67 km. Voor mij de 7e deelname en de 3e serieuze poging om alle rondjes te lopen.

De 1e ronde ging dit jaar weer rondom de stad met een VP in Leegkerk bij Theo en een VP bij klooster Yesse. Zoals gebruikelijk een mooie afwisselende route over stille landwegen, door de prachtige Onlanden, door een mooi bosrijk landgoed. Het weer was perfect alhoewel het in de middag wel iets drukkend werd.

Terug in Sint Annen stond er een ruime keuze aan eten en drinken klaar met dank aan Henriƫtte. Pastasalade, soep en een puddingbroodje weggespoeld met alcoholvrij bier ging er goed in. Na wat opfrissen, een schoon T-shirt en een ander paar schoenen om 19:10 op pad voor ronde 2 via Bedum en Winsum naar Leens en via Winsum en Onderdendam weer terug na 55 km.

In Winsum een extra VP van zoon Dolson en vriendin. Onderweg stonden ook geregeld Dick en Angela met extra verzorging en aanmoediging. Mooi was ook de VP in Leens bij Ineke en Jan Scheffer. Ineke heeft in haar iets jongere leven vele honderden marathons gelopen. Leuk om Jan en Ineke even te spreken. Vooral de 2e helft van deze ronde heel wat gewandeld, de beentjes werden wat moe en ik had een ongebruikelijke spierpijn.

Ik kies er ook altijd graag voor om mijn eigen tempo te lopen. Het nadeel daarvan is dat je veel alleen loopt. Het begon me mentaal wat op te breken en ik ging al wat opzien tegen ronde 3 van slechts 44 km en de warmte vanaf het eind van de ochtend en de vele km's over graspaden.

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2024

Het werd 4:10 eer dat ik weer in Sint Annen was

Als ik niet voor 4:00 in de nacht zou finishen dan zou ik niet doorgaan op ronde 3. Het werd 4:10 eer dat ik weer in Sint Annen was. Nog wel getwijfeld maar na wat eten en drinken en kletsen de handdoek in de ring gegooid. Net voordat ik in m'n tentje kroop finishte Nick Westeneng in 20:31. Een supermooie tijd en ik denk een FKT. Achteraf wel wat spijt van mijn DNF maar anderzijds had ik maandag hard nodig om te herstellen. Wel kijk ik terug om een zeer geslaagd weekend met dank aan Gerik, Henriƫtte en Aron Mik en de diverse verzorgers onderweg waaronder ook Sjaak en Adrie.

Voor de statistieken: 10 finishers op 100 mijl, 4 finishers op 122 km en dus 13 op ronde 1.

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2024

Shirt ophangen, eten, drinken, kletsen en de handdoek in de ring