lastweb.nl

De 100 mijl van Sint Annen, juni 2021

Verslag Johan Wander

Zaterdagmorgen 5 juni om 9:00 uur luidde de klokkenstoel van Sint Annen als startsein voor De 100 mijl van Sint Annen. Gerik Mik had weer 3 mooie rondes uitgezet door het Groninger landschap. Eerst een rondje van 54 km (met een stukje van het #Jacobspad),  vervolgens 70 km Rondom Stad en als afsluiter nog een rondje van 44. In de routes zaten meer trailpaadjes dan gebruikelijk.

Op de eerste ronde heb ik lang samengelopen met Gerik, Eddy, Jildert en Marc. Het tempo werd door veel wandelen wel erg laag dus toen Albert weer op route was en ons voorbijkwam sloot ik me bij hem aan.

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2021

toen Albert weer op route was en ons voorbijkwam sloot ik me bij hem aan

Na 7 uur zat dit rondje er op. Na wat bij tanken in Sint Annen weer op pad voor de volgende ronde. Omdat ik er toch een beetje snelheid in wilde houden besloten om niet te wachten op het groepje wat langzamere lopers en wie weet kan ik weer aanhaken bij Albert. Het werd een eenzame strijd. Op VP1 geen bemensing. Op 40 km stond gelukkig zoon @Dolson met een perfecte VP. Dat motiveerde enorm om door te gaan. De maag begon wat op te spelen en vermoedelijk door het vele wandelen werden de voetzolen ook wat gevoelig.

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2021

Op 40 km (94 km) stond gelukkig zoon @Dolson met een perfecte VP

Bij VP2 lag de bemensing al te slapen. Daar rustig een flesje cola gedronken en bedacht dat nu ik op 104 km zit dat dat laatste stukje er ook nog wel bij kan. De snelheid ging er nu helemaal uit. Maar het einde komt letterlijk in zicht want het begint al weer licht te worden en de hanen en vogeltjes worden wakker.

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2021

Plattenburgervoetpad, het begint al weer licht te worden en de hanen en vogeltjes worden wakker

Uiteindelijk gefinisht na 12 uur lopen om 5 uur. Maar het 3e rondje dat zag ik echt niet meer gebeuren, helaas. Maar wel een persoonlijk afstandsrecord.

Johan Wander, 100 mijl van Sint Annen 2021

77 mijl van de 105 mijl van Sint Annen