lastweb.nl

De 100 mijl van Sint Annen, juni 2021

Verslag Eddy Bakker


Eddy Bakker, 100 mijl van Sint Annen 2021

Mijn medaille is uitgebreid met een dubbele oesterschelp.

Mijn medaille is uitgebreid met een dubbele oesterschelp. Om als tweede te finishen streelt mijn ego natuurlijk wel. Het is te gek als je het gevoel hebt de wereld aan te kunnen. Ook een bevestiging van al het voorwerk, waarbij niet zo zeer een trainingsschema de doorslag heeft gegeven, maar juist de vermindering van de mentale druk in alles wat je in je hoofd kunt hebben. Ik heb getraind, maar vooral ook gerust. En mijn verwachtingen heb ik los kunnen laten.

Fysiek begint mijn aangepaste voedingspatroon zijn vruchten af te werpen. De vermindering van stress rondom mijn prestaties heeft ook meegespeeld. Zet daarbij ook nog de groei in mentale kracht, en daarmee zijn alle ingrediƫnten voor het lopen met je hart aanwezig.

Een eindtijd van 27:44:41 is niet een verbetering, maar als ik bedenk dat ik in deze editie ruim een uur achtereen heb gewandeld in de tweede helft van de ronde rondom Groningen en voor de derde ronde twee uur heb geslapen, dan heb ik dat toch goed gedaan. Het was dit keer voor mij geen wedstrijd. Zo heb ik ook niet getraind.

Het belangrijkste doel is behaald: lopen was een belevenis, alles wat te maken heeft met tijd en afstand vervaagde onderweg. Sinds ik als runningtherapeut werkzaam ben focus ik mezelf meer op het therapeutische effect dat lopen kan hebben. Dat geeft heel veel zelfvertrouwen. Juist door de greep op loopprestaties met je hoofd los te laten Met als basis het loopgevoel. Daar kan geen schema of gps tegenop! Wat gebeurt er als ik daar straks een soepele trainingsstructuur overheen leg? Dan durf ik de Run van Winschoten wel weer aan.

Eddy Bakker, 100 mijl van Sint Annen 2021

Het is te gek als je het gevoel hebt de wereld aan te kunnen.