lastweb.nl
Mashibo, massage
Adviesburo Veritas, Almere
Klooster Yesse

Kom we gaan naar Bethlehem

4de editie 2020, zaterdag 20 juni, 09:00


De editie van 2020 is afgelast vanwege het Coronavirus.

De editie van 2020 is afgelast vanwege het Coronavirus.





Nadat Gabriel was vertrokken riep een van de herders 'Kom we gaan naar Bethlehem!'

Inleiding:
Opeens verschijnt er een fel licht aan de hemel boven de herders. Het is een engel. De engel zegt: "Vrees niet, vrees niet, ik ben de engel Gabriƫl". Ik heb goed nieuws voor jullie. Er is een heel bijzonder kind geboren in Bethlehem. Toen de engel was uitgesproken kwamen er nog een heleboel engelen een lied zingen. Nadat de engelen vertrokken waren riep een van de herders "Kom we gaan naar Bethlehem!".

Informatie:
Ook de 100 mijl van Sint Annen gaat naar Bethlehem. Na ± 140 kilometer bereik je Bethlehem. Hier is ook de laatste verzorging(zelfbediening). Deelnemers van de 50 mijl van Sint-Annen 2014 en vorige edities van de 100 mijl van Sint-Annen krijgen eind 2019 een uitnodiging en begin 2020 gaan de overige uitnodigingen de deur uit. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Kan je niet wachten op de uitnodiging of geen uitnodiging ontvangen? Neem dan alvast contact op. Je wordt op de wachtlijst geplaatst of als je aan een van de vorige edities hebt deelgenomen direct op de deelnemerslijst.

100 mijl is natuurlijk een behoorlijke afstand. Voordat je op de wachtlijst komt, wordt op de site van de Deutsche Ultramarathon-Vereinigung (DUV) gekeken wat je prestaties van de afgelopen twee jaar zijn. Minimaal een 100KM wedstrijd, gelopen binnen 16 uur, en twee 50KM wedstrijden, gelopen binnen 7 uur, zijn vereist.

De 100 mijl heeft een ruime limiet (30 uur). Het is dus geen haast klus. Je kan de tijd nemen en er een mooi uitje van maken. Geniet 100 mijl van het Groningerlandschap. Parcours is niet gemarkeerd. Via GPS moet je de weg vinden. Verzorging onderweg is zelfbediening. Er wordt dus onderweg zelfredzaamheid van je verwacht. Niemand wijst je de weg en niemand zal je de verzorging aanwijzen.

De verzorgingskist staat op het verste punt van elke ronde. Er zit van alles in maar is bedoeld als aanvulling. De kist staat bij mensen op het erf. Het is dus even opletten. Missen is een DNF want in de kist zit ook een sleutelhanger die je mee moet nemen als bewijs dat je op het verste punt bent geweest.

Verzorgingskist, Sleutelhangers

- Geen GPS ervaring? Je hebt nog even tijd om te oefenen.
- Bang dat je kist mist? Lees vooraf de informatie goed. De plek waar de kist staat in de informatie met foto(s) en kilometerpunt. Op dat moment dus even gas terug en goed opletten!
- Bang dat er niet voldoende in de verzorgingskist zit ? Neem verzorging mee voor de hele ronde!

Wanneer:
Zaterdag 20 juni 2020 om 09:00.

Start/Finish:
De start en finish zijn in Sint-Annen (Groningen).

Afstand:
Het is een loop over 100 mijl ofwel 160+ kilometer. Op de GPS is de route ? kilometer.

Hoogtemeters:
We lopen in Groningen. Dus geen hoogtemeters.

Routebeschrijving:
Het zijn drie verschillende ronden. De eerste ronde is 53, de tweede ronde 70? en de derde ronde 45 kilometer. Hoofdzakelijk asfalt, beton en klinkers. Maar ook in elke ronde enige kilometers graspad en/of schelpenpad. Na elke ronde kom je weer in Sint-Annen.

Er wordt gelopen op de openbare weg, de geldende verkeersregels zijn dus van toepassing. Respecteer de overige weggebruikers en loop zoveel mogelijk op voet- of fietspaden.

Markering:
Geen, alleen een GPS track.

Verzorging:
In Sint-Annen is de centrale verzorging. Hier kom je elke ronde weer terug. Ook onderweg is er verzorging. Ongeveer elke 20+ kilometer staat een verzorgingskist. Zelfbediening. Na de eerste ronde staan in de centrale verzorging de puddingbroodjes weer klaar. Deze worden dit jaar opnieuw gesponsord door Adviesburo Veritas uit Almere. Ook de inhoud van de verzorgingskisten worden dit jaar gesponsord door Adviesburo Veritas uit Almere.

Verplicht meenemen:
GPS, opgeladen mobiel, reflecterend hesje(nacht ronden) en voldoende verzorging voor 20 kilometer.

Cutt-off tijden:
Voor de gehele 100 mijl is de cutt-off 30 uur. De cutt-off voor de eerste twee ronden is x uur.

Uitslag 100 mijl:
Alleen als je de hele afstand van 100 mijl loopt kom je in de uitslag. Geen 100 mijl gelopen of buiten een cutt-off de verzorgingspost/finish bereikt is een DNF.

Tussenklassement:
Er wordt een tussenklassement opgemaakt na de tweede ronde. Om in het tussenklassement te worden opgenomen moet je de eerste twee ronden binnen x uur lopen. Voor alle duidelijkheid deze x uur is geen cutt-off voor de 100 mijl. Doe je langer dan x uur over de eerste twee ronden kan je dus gewoon verder op de 100 mijl.

Aandenken:
100mijl
Voor pelgrims is het gebruikelijk om pelgrimstekens op kleding te dragen. Bijvoorbeeld, kleine schelpjes, beeldjes of medailles. Dit als tastbare herinnering dat de bedevaart is volbracht. Om te laten zien dat wij op bedevaart zijn geweest krijgt je bij je eerste finish op de 100 mijl een Sint Anna medaille. Deze is beschikbaar gesteld door Sint Gerarduswinkel in Wittem.

Sint Anna medaille gerardus winkel wittem

Bij een volgende finish ontvang je een Sint Jacobsschelpje. Deze kan je aan de medaille van je eerste finish bevestigen. De Sint Jacbosschelp is het symbool van de pelgims en net als de schelp zijn pelgrims oersterk; ze leveren een enorme prestatie. Dat kan, bijvoorbeeld, het lopen van de route naar Santiago de Compastella zijn of zoals wij doen een 100 mijls bedevoart noar Bethlehem.

Voor de tweede keer een finish, een jacobsschelp

Minder dan 100mijl!
Dan ook geen pelgrimsteken maar voor de moeite een medaillelint voor je verzamelde sleutelhangers.

Voor de snelste:

Kosten bijdrage:
? euro

Deelname aan de 100 mijl van Sint-Annen is geheel en uitsluitend op eigen risico en de organisatie aanvaard geen aansprakelijkheid.